CD67_Toroid.jpg Marantz CD67mkII-OSE modificaties CD67_Toroid.jpg

CD67OSE.jpg

Deze speler is tweemaal gemodificeerd: eerst is de originele printplaat gebruikt en aangepast. Later is eenzelfde print uit een (goedkopere!) CD57 gebruikt om het nog eens grondig over te doen en een aantal verbeteringen aan te brengen. Het HDAM circuit is in de 57 standaard niet aanwezig. Dat scheelt een hoop desoldeerwerk als in plaats van de opamps een discrete uitgangstrap wordt ingebouwd :-)

De eerste drie foto's zijn van de originele CD57 print die voor de tweede ronde is gebruikt. Let vooral op de schrikbarend kleine elco's die origineel voor C803 en 804 in de print zitten!


Analoog filter

Het originele analoge filter kan worden aangepast naar een Bessel karakteristiek met een meer constante looptijd door C605/606 te verlagen naar 470p en R605/606 en R611/612 aan te passen naar 12k1. Het resultaat voor het geluid is een natuurlijker en relaxter hoog. In deze plot van de filter-simulaties is het verschil te zien tussen het originele en gewijzigde filter. In dit artikel door Pedja Rogic is meer informatie te vinden over dit onderwerp.

  • Modificatielijst van de eerste modificatieronde (PDF), originele OSE print gemodificeerd
  • Modificatielijst van de tweede modificatieronde (PDF), CD57 print gemodificeerd en uitgewisseld